След референдума в Запорожие украинските войски ще се считат за окупатори

DenNews.bg
22.09.2022
размер на текста:

 Владимир Рогов, който се нарича член на главния съвет на администрацията на Запорожка област, поиска украинските военни да напуснат територията на целия регион. Той заяви, че след референдума за присъединяване към Руската федерация въоръжените сили на Украйна на територията на целия регион ще бъдат считани за окупатори. Сега руската армия контролира само част от региона, областният център Запорожие е под контрола на Киев.

„Въоръжените сили на Украйна трябва незабавно да напуснат останалата част от Запорожка област. В противен случай след референдума с последващото отделяне на региона от Украйна, обявяване на независимост и присъединяване към Руската федерация, украинските войски ще бъдат възприемани като окупатори, а всяко тяхно действие като агресия срещу Русия“, каза г-н Рогов пред РИА Новости. .

Проруските власти в Запорожка област по-рано заявиха, че референдумът ще обхване целия регион, а не само частта, контролирана от руската армия. Жителите на Херсонска и Запорожка област ще отговарят на референдуми за отделяне от Украйна, създаване на независима държава и влизане в Руската федерация. Референдуми за присъединяване към Русия се предвиждат и в частично признатите ДНР и ЛНР.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети