ФСБ публикува видео на заподозряната за убийството на Дария Дугина

DenNews.bg
22.08.2022
размер на текста:

ФСБ публикува видео със заподозрян за убийството на Даря Дугина.
На него се вижда как тя влиза в Русия, премества се в същата къща като жертвата и заминава за Естония.

Първоначално се вижда, че Вовк отваря капака на колата по време на проверката, а косата й е светла на цвят. Тя влезе в къщата на Дугина вече като брюнетка, Вовк имаше същия цвят на косата, когато напусна Русия.

Журналистът и политолог Дария Дугина почина вечерта на 20 август. Тя е шофирала кола, изгоряла на Можайското шосе в Одинцовски район на Московска област. По предварителна версия в колата е задействало взривно устройство. Следственият комитет образува наказателно дело по член "Убийство, извършено по общоопасен начин".
ФСБ установи, че престъплението е подготвено и извършено от украинските специални служби, а извършителят е Наталия Вовк, която на 23 юли влязла в Русия с 12-годишната си дъщеря и наела апартамент в къщата, където живеел Дугин.

Известно време Вовк следва момичето, за което използва Mini Cooper, на който смени номерата три пъти. В деня на убийството тя и дъщеря й са били на литературно-музикален фестивал „Традиция“, а след като Дугина напуска събитието и следва контролиран взрив на джипа й „Тойота Ленд Крузер Прадо“. След това Вовк и момичето заминават за Естония.
Според хакерската група RahDit 43-годишната украинка преди това е служила в Националния батальон Азов *, моминското й име е Шабан.

 

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети