Председателят на "Възраждане- Лондон" е водач на листата за област Кюстендил

DenNews.bg
19.08.2022
размер на текста:

Димчо Димчев - председател на най-голямата българска емигрантска организация, „Възраждане - Лондон", е водач на листата на партията за област Кюстендил за предстоящите парламентарни избори на 2-и октомври. Развива активна културно-просветна дейност сред общностите на „Възраждане" във Великобритания. Той е с икономическо образование.

Днес в 11.00 ч. в БТА София се проведе пресконференция. В нея участваха д-р Костадин Костадинов - председател на "Възраждане", Цончо Ганев - зам.председател на "Възраждане", Александър Арангелов - председател на "Възраждане" София, Маргарите Генчева - член на "Възраждане" и адв. Петър Петров – зам.председател на "Възраждане".

Ето и останалите водачина листи на "Възраждане".

Средна възраст на водачите на листата е 42.3 г.
Най-млад е водачът на листата в 21 МИР Сливен - Климент Шопов на 29г
Най - възрастен е водачът в листата във Видин Валери Сираков 66г.

3 МИР Варна и 25 МИР София - д-р Костадин Костадинов – идеолог и председател на „Възраждане". Завършил е Балканистика във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" през 2002 г. и Право, пак там, през 2011 г. През 2017 г. защитава докторска дисертация в Института по етнология и фолклористика с Етнографски музей на Българската академия на науките. Автор е на книги и филми с историческа тематика и на учебник по Родинознание за 1-ви до 4-ти клас.

1 МИР Благоевградски и 2 МИР Бургас - Цончо Ганев – зам. председател на „Възраждане". Във организацията е от създаването ѝ. Завършил е специалност „Икономика на търговията" в Стопанска академия „Д.А. Ценов" гр. Свищов.

21 МИР Сливен - Климент Шопов - най-младият кандидат за народен представител сред водачите на листи. Той е на 29 г. Роден е в Монреал, където живее до 2020 г. Климент е завършил индустриално инженерство. Завръща се в България заради „Възраждане", което разпознава като алтернативата, която ще превърне България в независима и просперираща. Решава да се откаже от канадското си гражданство.

5 МИР Видин - Валери Сираков – най-възрастният кандидат за народен представител сред водачите на листи на „Възраждане". Учредител на структурата на Възраждане в град Видин през 2017 г. Той е на 66 г. Висшето си образование завършва в СА "Д. А. Ценов" гр. Свищов със специалност „Финанси и кредит". В професионалния си път е заемал управленски позиции в частния и държавен сектор.

4 МИР Велико Търново - Станислав Стоянов – Завършил е висше образование, по професия е бизнес анализатор.

6 МИР Враца - Ивайло Папов – Един от създателите на структурата на „Възраждане" във Враца. Магистър по "История и география" и "Право". Развива се професионално в образователната сфера.

7 МИР Габрово - Даниел Петров - Завършва икономика - "Управление и финанси", днес е успешен предприемач в сферата на индустрията.

8 МИР Добрич - Константина Спасова - Бакалавър по „Икономика на строителството" от Икономически университет – Варна и магистър по „Регионално развитие" от Университета за национално и световно стопанство, специализира ВиК инженерство.

9 МИР Кърджали и 29 МИР Хасково - Георги Георгиев - инженер, магистър по „Производство на стъкло, керамика и цимент" от ХТМУ – София със специализация „Неорганични технологии" от Университет "Проф. д-р Асен Златаров" – Бургас.

10 МИР Кюстендил - Димчо Димчев - председател на най-голямата българска емигрантска организация, „Възраждане - Лондон". Развива активна културно-просветна дейност сред общностите на „Възраждане" във Великобритания. Той е с икономическо образование.

11 МИР Ловеч и 23 МИР София – инж. Николай Дренчев - бивш офицер – военен пилот на изтребител МиГ-23МЛД, предприемач с успешен бизнес, баща на шест деца. Известен е в редица обществени и граждански организации, които се занимават с проблеми, свързани с образованието и детското законодателство.

12 МИР Монтана и 24 МИР София – адв. Петър Петров - магистър по право от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски". Днес е член на Софийската адвокатска колегия.

13 МИР Пазарджик и 17 МИР Пловдив Област - Стоян Таслаков - завършил е „Бизнес администрация" в Европейския колеж по икономика и управление в гр. Пловдив. След това две години специализира магистърска степен по Управление на проекти, финансирани от структурните фондове на Европейския съюз във ВСУ „Черноризец Храбър". Завършвайки с отличен успех, той е награден със стипендия от университета за стаж в европейските институции в Брюксел.

14 МИР Перник - Димо Дренчев – завършил е висшето си образование в Нов български университет със специалност "Маркетинг". Предприемач в сферата на строителството.

15 МИР Плевен - Ивелин Първанов - писател. Автор на първия български геополитически роман "Атентаторът". Има издадени книги на военно-историческа тема. Участник в първата мироопазваща мисия на българските въоръжени сили. Награден е с медала на ООН "В служба на мира".

16 МИР Пловдив и 22 МИР Смолян - Ангел Георгиев - Завършил е право във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Работи в аутсорсинг сферата.

18 МИР Разград - Веселин Вешев - Дългогодишен състезател по вдигане на тежести, треньор и съдия. Шампион и рекордьор по вдигане от лег и силов трибой. Има успехи в спорта и като треньор. Състезатели, които е тренирал, са постигали високи резултати и са част от спортния елит на България. От няколко години е предприемач, занимава се със селско стопанство,

19 МИР Русе - Златан Златанов – е с висше юридическо и висше икономическо образование. Работи като адвокат, член е на Адвокатския съвет в Русе.

20 МИР Силистра - Маргарита Генчева – завършила е специалност „Право" в Софийски университет „Св. Климент Охридски". Има над 20 г. опит като юрисконсулт на различни нива в банковата система. Заемала е високи и отговорни позиции, включително Главен юрисконсулт и Изпълнителен директор.

26 МИР София – Александър Арангелов - След отбиване на военната си служба почти 10 години работи в МВР. Днес работи като строителен предприемач.

27 МИР Стара Загора - Искра Михайлова - завършила е БСУ със специалност "Връзки с обществеността", с професионален опит в сферата.

28 МИР Търговище - Юлиян Губатов - завършил е бакалавърска степен и магистратура в Икономически университет - Варна със специалност „Счетоводство и контрол". Развива се професионално в сферата на финансите.

30 МИР Шумен - Николай Костадинов - завършил е Икономически университет Варна, специалност „Икономика на търговията", магистър към ИУ - Варна по публичен мениджмънт и административна власт. Николай Костадинов е предприемач, който развива собствен бизнес в сферата на търговията.

31 МИР Ямбол - Никола Димитров – Завършва Технически университет Варна със специалност инженер по комуникационна техника и технология. Развива собствен бизнес в професионалната си сфера.

 

С уважение,

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети