Семейство купи 2 куфара на търг и откри в тях останки от 2 детски тела

DenNews.bg
18.08.2022
размер на текста:

 Човешки останки, намерени в два куфара, закупени на търг в Нова Зеландия, съдъжрат телата на две малки деца. 

Телата вероятно са били на съхранение в продължение на няколко години и се смята, че жертвите са били на възраст между пет и 10 години, когато са починали, поясниха разследващите зловещата находка.

Вещи, открити при куфарите, се изследват за идентифицирането им.

Останките бяха намерени, когато семейство в Южен Оукланд отвори куфарите у дома, след като ги купи миналата седмица.

Децата са били скрити в два куфара с подобен размер, каза детектив инспектор Тофилау Фаамануя Вааелуа.

„Естеството на това откритие създава известна сложност на разследването, особено предвид времето, изминало между момента на смъртта и момента на откриването“, добави той.

Освен че използва лични и домашни вещи, открити покрай кутиите, в опит да идентифицира мъртвите деца, полицията проверява часове на записи от камери за видеонаблюдение. Но те се опасяват, че ключови моменти може да са били изтрити поради продължителността на изминалото време.

Полицията в Нова Зеландия работи с международната агенция на криминалната полиция Интерпол, въпреки че се смята, че роднини на жертвите са в страната.

Известно е, че семейството, което е открило телата, е отишло в склада и е закупило ремарке със стоки, включително куфарите, от местна складова компания миналия четвъртък.

Разследващите повториха, че нямат връзка със смъртта, разтревожени са и им е предложена подкрепа.

Както складовото помещение, така и имуществото, където са отнесени куфарите, са били обстойно прегледани от криминалисти.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети