Зеленски: На всички тези диваци, руските убийци, ще им бъде потърсена отговорност

DenNews.bg
15.08.2022
размер на текста:

 Всеки в свободния свят трябва да направи всичко по силите си и всичко възможно, така че Русия и тези, които подкрепят войната, да плащат все по-висока цена за руския държавен терор. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщението си, цитирано от "Укринформ".

Той съобщи, че се подготвя за много активните седмици през втората половина на август, когато ще участва в международни преговори и срещи - с африканските държави, региона на Латинска Америка, както и важни контакти на европейско ниво. След няколко дни ще се проведе церемония по връчване на акредитивните писма на посланиците на чужди държави, които дойдоха да работят в Киев.

Работи се за нови санкции срещу Русия. Дискусията за визовите ограничения в Европа за притежателите на руски паспорти се разширява всеки ден, към нея се присъединяват нови държави и нови политици.

Благодарен съм на нашите разузнавачи, служители на реда, журналисти и всички, които работят за установяване на пълните данни за руските убийци. На всички тези диваци определено ще им бъде потърсена сметка, закани се Зеленски.

Но трябва да помним, че когато злото придобие такива размери, мълчанието на хората се доближава до нивото на съучастие. Отхвърлянето на истинската борба със злото се превръща в помощ за него. Следователно, ако имате руско гражданство и мълчите, това означава, че не воювате, това означава, че го подкрепяте. И независимо къде се намирате - както на територията на Русия, така и в чужбина - вашият глас трябва да звучи в подкрепа на Украйна, а следователно и против тази война, настоя държавният глава.

В близко бъдеще Върховната рада на Украйна ще трябва да вземе решение за удължаване на военното положение и обща мобилизация, предупреди той. По-рано в неделя беше съобщено, че се подготвя такова решение.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети