Дупница излъчи поредния здравен министър

DenNews.bg
01.08.2022
размер на текста:

 За втори път в рамките на по-малко от година здравен министър в служебен кабинет, назначен от президента Румен Радев, е дупничанин. Със свой указ от днес държавният глава назначи на този пост д-р Асен Меджидиев, внук на видният дупничанин, автор на книги за историята на родния град Асен Христов Меджидиев.

 Д-р Асен Меджидиев епредседателят на Столичната лекарска колегия, началник на отделение по УНГ болести в УМБАЛСМ „Пирогов“, има завършена специалност по Здравен мениджмънт и е втори мандат председател на СЛК. Сред постиженията му като председател на Лекарската колегия са разширяването на фонд „Лекарска взаимопомощ“, развитието на програма „Детско здраве“, създаването на младежка секция и сътрудничеството с останалите лекарски колегии в страната.

Д-р Меджидиев се ползва с доста голямо доверие сред медицинските среди. Той бе презибран за председател на най-голямата лекарска колегия с огромно мнозинство преди близо 1 година, като тогава за него гласуваха над 300 от делегатите, докато съперникът му получи близо 4 пъти по-малко.

Досега като възможни варианти за служебен министър на здравеопазването в медиите се появиха имената на здравния консултант и управител на СофияФарма д-р Славейко Джамбазов, бившият здравен министър от правителството на Пламен Орешарски д-р Таня Андреева, бившият зам.-здравен министър на здравеопазването в правителството на Сергей Станишев д-р Емил Райнов, директорът на държавната психиатрична болница „Свети Иван Рилски“ в Курило д-р Цветеслава Гълъбова, бившият министър на здравеопазването в правителството на Иван Костов и служебен вицепремиер д-р Илко Семерджиев и ректорът на МУ-Пловдив проф. Мариана Мурджева.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети