Четирима дупнишки таекуондисти заминаха с националния отбор за подготовка във Франция

DenNews.bg
09.07.2022
размер на текста:

Четирима таекуондисти от дпнишкия СК "Гладиатор" заминаха днес като част от националният ни отбор за юноши и девойки лагер в Марсилия , Франция . Васил Борисов
Венцислав Аничин, Александра Георгиева, Михаела Костадинова ще се подготвят заедно с френския национален отбор. Това е част от подготовката ни за предстоящите световни първенства за кадети, юноши и девойки, на които България е домакин, на 27-31 юли - кадети и 02-07 август - юноши и девойки.След 20 успешни дни Лагерът за националния български отбор по таекуондо приключи.
Преди това те бяха на подготвителен лагер, който се проведе във ВСК,,Белмекен”,като участие взеха 15 състезателя от възрастова група-юноши и девойки,и 15 състезатели от възрастова група кадети. Цялостната подготовка на нашите шампиони беше водена от старши треньора на националния отбор-Фарзад Золгхадри, помощник-треньора Владимир Далаклиев, както и Христо Михалчев и Стамен Захариев. Състезателите ни тренираха двуразово и се справиха с всяка една поставена задача. Този лагер беше още една крачка към постигането на голямата цел-Златен Медал от световното първенство,на което България ще бъде домакин. 

България ще бъде домакин на световните първенства по таекуондо за кадети и за юноши и девойки.
Шестима гладиатори ще представят България :
1.Йорданка Трендафилова, кадети -51кг
2.Станислава Костадинова, кадети -55кг
3.Александра Георгиева, девойки -52кг
4.Михаела Костадинова, девойки -55кг
5.Васил Борисов, юноши -59кг
6.Венцислав Аничин , юноши -73кг

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети