Испанското министерство на равенството насърчава жените да не се притесняват от телата си на плажа

DenNews.bg
28.07.2022
размер на текста:

 Испанското министерство на равенството стартира лятна кампания, за да насърчи жените, които се притесняват как изглежда тялото им, да отидат на плажа.

„Лятото е и наше“, гласи слоганът над изображение на пет различни жени с различни форми и размери.

„Всички тела са плажни тела“, каза министърът на социалните услуги Йоне Белара.

Ръководителят на Женския институт Антония Морилас каза, че физическите очаквания засягат не само самочувствието на жените, но ги лишават от техните права.

Илюстрацията на кампанията на пет жени, релаксиращи на плажа, също включва жена без горнище след мастектомия.

От института, който стои зад инициативата, заявиха, че това е опит да се покаже, че всички органи имат валидност.

Жените обаче трябва да се наслаждават на лятото, където и с когото пожелаят, гласеше рекламата: „.Лятото еза всички, без стереотипи и естетическо насилие над телата ни“.

Но не всички бяха впечатлени от кампанията.

Някои се чудеха дали трябва да се разшири, за да включва мъже без така наречените стандартни тела, докато левият лидер Кайо Лара каза, че кампанията е върхът на абсурда, опитвайки се да „създаде проблем там, където не съществува“.

Младшият министър на равенството Анхела Родригес Пам публикува съобщение в Twitter до мъжете, които вярват, че жените не се нуждаят от разрешението на министерството, за да отидат на плажа: „Разбира се, че отиваме, но предполагаме, че ще привлечем омраза за показване на тяло, което не е не е стандартно."

Най-четено

Темите от "Общество"

Етикети