ВМРС: Мандатът на ПП е провален! Корумпирани са! И са на път да предадат Македония!

DenNews.bg
09.06.2022
размер на текста:

 Това се казва в изрична позиция на Изпълнителния комитет на ВМРО по повод задълбочаващата се политическа криза в страната след оттеглянето на „Има такъв народ" от управляващата коалиция.
Няколко пресконференции - на ИТН и на ПП, разкриха нечувани корупционни схеми, разгръщани от правителството. И Македония е сред тях. Защото не се лъжете – за тези харвадчета всичко е бизнес.

Днес стана ясно, че кабинетът на Кирил Петков е подготвял национално предателство за ветото над РС Македония, както ние от ВМРО предупреждаваме от миналата година. Дори само това разкритие на ИТН е достатъчно, за да бъдат съдени за държавна измяна всички онези, които са участвали в този долен заговор.
Опасността от измяна обаче продължава да тегне и сега - това трябва ясно да се каже на българските граждани. Излизането на хората на Слави Трифонов от кабинета всъщност може да се окаже и не толкова героичен акт, тъй като без техните гласове парламентът може да промени настоящата позиция и да пусне войнстващия антибългаризъм в Европа. Това предателство може да стане и с присъствието на удобен външен министър при гласуването в Съвета на ЕС в края на месеца, след оттеглянето на Теодора Генчовска от поста.
Ето защо искаме да ни чуете ясно: Не Предавайте Македония! Това ние няма да Ви го просим. Няма да Ви го прости и българският народ. Ходете си веднага, за да не се наложи да си тръгнете с бели автобуси и тайни чартърни полети от където се появихте.
По отношение на другото разкритие, а именно за мащабите на корупцията в това правителство – ние от ВМРО отново предупреждаваме от месеци.
Цените на стоките от първа необходимост, тока, парното, бензина стават непосилни за домакинствата. Икономиката умира. Бизнесът фалира. Хората остават без работа и нямат пари дори за храна. На фона на всичко това разбираме за милиарди левове разходвани от правителството още в края на миналата година без ясна представа дори за коалиционните партньори къде са отишли тези пари.
Външният дълг, който натрупаха за няколко месеца, е огромен и ще тегне на плещите на поколения наред.
Това правителство вече не е вредно. То е опасно за националната сигурност на България.
Искаме незабавна оставка и разследване на всички взети до момента решения от кабинета на Кирил Петков. Искаме и специално разследване за действията по отношение на РС Македония. Това, което ИТН изнесоха като факти, е явен опит за държавна измяна.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети