Дупничани с 2 шампионски титли по тенис на маса за Младежи до 21 години

DenNews.bg
06.06.2022
размер на текста:

 Пореден триумф на състезателите на СКТМ "Марек-Дигеста", този път на Държавното Отборно и индивидуално първенство по тенис на маса за Младежи до 21 години,което се проведе от 2 до 5 юни в град Пловдив. Радослав Котев, Стефан Димитров и Александър Цветков завоюваха Шампионската титла на България в Отборното, която е и първа в историята на клуба в тази възрастова група! При конкуренция от 12 отбора, тимът от Дупница не остави никакъв шанс на съперниците си. На финала се наложиха над отбора на СКТМ "Комфорт" гр.Варна с 3:1. В индивидуалното първенство, Радослав Котев успя да достигне до 3-тото място и бронзовия медал, след загубен драматичен полуфинал с 2:3 гейма от Даниел Гайбакян (Дунав Русе). Едва 14 годишния Стефан Димитров завърши турнира на 5-то място, след загуба от Шампиона Ерен Бекир (Стоянстрой Пловдив) с 1:3 гейма на 1/4 финал. В дисциплината двойки двамата дупничани спечелиха Шампионската титла.

Въпреки,че играят двойка за първи път, се представиха отлично!

" Невероятен завършек на сезон 2021/2022. Това бе общо 4-тата ни Отборна Шампионска титла, след тези при мъжете Висша лига,Юноши до 19 и Кадети до 15 години. Безспорно най-успешната спортно-състезателна година на нас! Изключително горд съм със състезателите ни! Искам да изкажа специални благодарности към треньорите в клуба Емилия Ганчева и Веселин Георгиев,които вършат невероятна работа! На родителите, за вярата и подкрепата към нас, както и на г-н Илиян Шопов (Дигеста консулт) и не последно място на Община Дупница в лицето на кмета г-н Методи Чимев". -коментира председателя на клуба Любомир Ганчев.
Тази седмица е последното състезание за сезона,за деца до 11 години в град Плевен, където за първи път участие ще вземат най-малките представители на клуба.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети