Екипи на „Кюстендилска вода“ ЕООД отстраниха голяма авария без да спират водата за община Бобов дол и две дупнишки села

DenNews.bg
23.06.2022
размер на текста:

 Екипи на водоснабдителното дружество „Кюстендилска вода” ЕООД отстраниха голяма и сложна авария без да спират захранването с питейна вода на гр. Бобов дол, прилежащите му села и селата Дяково и Кременик, община Дупница, съобщи управителят инж. Марио Нешев. Ръководството на водното дружество създаде нужното планиране и организация, за да се справи с възникналия проблем без да нарушава ритъма на живот на гражданите.
Аварията възниква заради повреда на захранващата помпа от язовир „Дяково” в края на миналата седмица. Служители на дружеството първо напълнили резервоара за гр. Бобов дол преди да започнат работа по отстраняването на проблема. Така водоподаването за по-голямата част от населените места не е прекъсвано, докато екипите на „Кюстендилска вода“ ЕООД отремонтират авариралата помпа, обясни главният инженер на „Кюстендилска вода” ЕООД Владимир Джоров.
По време на ремонтните дейности, на територията на гр. Бобов дол са възникнали още три по-малки аварии по водопреносната мрежа, за чието отстраняване се наложи кратковременно спиране на водоподаването. Към настоящия момент нормалното подаване на вода за засегнатите райони е възстановено.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети