Украинските военни от завода "Азот" започнаха да се предават

DenNews.bg
17.06.2022
размер на текста:

 Част от украинските военнослужещи, блокирани в завода на Азот в Северодонецк, са готови доброволно да сложат оръжието си, каза подполковник от Народната милиция на Луганската народна република Андрий Марочко.

„В хода на специална военна операция на територията на предприятие „Азот“ в град Северодонецк наистина някои украински военни взеха правилното решение и започнаха да се предават“, каза той.

Както съобщи ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник в интервю за РИА Новости, според оценките в завода на Азот има до хиляда украински националисти. Освен това, според МВР на ЛНР, там се укриват и наемници от САЩ, Великобритания и Полша.

Химическият завод "Азот" се намира в Северодонецк, Луганска народна република. По време на освобождението на града руската армия и съюзническите сили блокираха украински бойци на територията на предприятието.
От 24 февруари Русия провежда специална военна операция за демилитаризиране и денацификация на Украйна. Владимир Путин нарече целта му „защита на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години“. Въоръжените сили нанасят удари само по военната инфраструктура и украинските войски. Основната цел на операцията в руското военно ведомство се наричаше освобождението на Донбас.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети