Тодор Неделев е с пукнат череп след тежка катастрофа на националите в Грузия

DenNews.bg
14.06.2022
размер на текста:

 Халфът Тодор Неделев е с пукнат череп, след като националите по футбол претърпяха тежка катастрофа при пристигането си в грузинската столица Тбилиси за мача от Лига на нациите. За мащабите на инцидента свидетелстват пораженията върху двата автобуса, които са превозвали “лъвовете” от летището към хотела им.

 

От БФС излязоха с официално обяснение и описание на случилото се:

“Българският национален отбор претърпя тежък пътно-транспортен инцидент след пристигането в Тбилиси. На път към хотела на тима шофьорът на първия от двата автобуса, превозващи състава ни, загуби контрол върху управлението на возилото, в следствие на което предизвика тежка катастрофа.

Инцидентът се е случил на път от аерогарата към хотела на трикольорите. Националите са били разделени в два автобуса според изискванията на УЕФА.

Двата автобуса са се движели един зад друг с висока скорост. Шофьорът на първият автобус рязко е набил спирачки, заради внезапно спряла кола.

Това води до удар на втория автобус в първия. Ударът е толкова силен, че халфът Тодор Неделев е поразен жестоко и е бил целият в кръв от стъклата, които са го посипали.

Сблъсъкът е разтресъл жестоко возещите се около Неделев национали, но те са се отървали само с уплах. Местната полицията започна разследване на инцидента.


"Единият рейс е спрял, другият го е блъснал. Само Тошко Неделев е пострадал, закараха го в болница. Стъклата са счупени, наранили са го. Доктора на отбора е с него в болницата. Ще се погрижат за него“, сподели членът на Изпълкома на БФСВеселин Балевски минути след ужасния инцидент, цитиран от Sportal.bg

Вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов е информирал посолството на България в Тбилиси за инцидента. Водачите на делегацията са били с друг автобус.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети