Извършител на кражби в Кюстендил и Бобошево влиза в килия за 3 месеца

DenNews.bg
01.06.2022
размер на текста:

 Районен съд – Кюстендил одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване, по отношение на обвиняем в кражби, в условията на продължавано престъпление. Причинените от престъплението имуществените вреди са възстановени на собствениците.
30- годишният кюстендилец Ю. С. се призна за виновен в това, че за времето от 03.05.2022 г. до 13.05.2022 г., в гр. Кюстендил, в условията на продължавано престъпление е отнел чужди движими вещи от собствениците им, с намерение противозаконно да ги присвои – велосипед на стойност 200 лв., от ул. „Хан Аспарух и мобилен телефон на стойност 171 лв., от ул. „Иван Шишман“, като случаят не е маловажен и кражбата е извършена повторно по смисъла на НК.
Съдът констатира, че деянието, за което е одобрено постигнатото между страните споразумение по настоящето дело е извършено в изпитателния срок по наказателно дело от 2019 г. на РС – Дупница, с което на подсъдимия Ю. С. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, изпълнението на което е отложено за срок от 3 години. РС – Кюстендил определи: привежда в изпълнение към така наложеното наказание по настоящето дело / 3 месеца „лишаване от свобода“ / и наказанието „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца. Определението подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети