Как да подготвите перфектното меню за разходка в планината?

DenNews.bg
05.05.2022
размер на текста:

 Хубавото време започва все по-често да присъства в ежедневието ни. Затова много хора се замислят да прекарат един страхотен следобед в планината или гората. За тази цел, обаче, ви трябва добре обмислено меню, с което да се нахраните добре, но и лесно да може да съхранявате. В днешната статия ще ви представим именно това.


Изберете правилните продукти
Истината е, че за да може да прекарате добре в планината, ви трябват продукти, които лесно може да съхранявате. Изберете свежи плодове и зеленчуци, които може да консумирате без никаква обработка и може да поставите в туристическата си чанта. Насочете се към онези, които няма да се наранят от прехода или разтекат.

Kaufland качество ще ви предостави възможността да изберете тези продукти, които са сертифицирани, вкусни и свежи. Така ще се насладите на аромат и вкус, с който сте запознати още от детството си.

Заложете и на стабилна храна, която да ви засити за целия ден. Изберете прясно изпечен хляб, който да комбинирате с полезни мазнини. Млечните са чудесен избор, както и авокадото. Комбинирайте и с месо, ако консумирате, ако не - може да хапнете зърнена храна, когато пристигнете на хижата.

Препоръчваме ви да изберете няколко енергийни барчета, с които да се подкрепите, когато сте гладни, ако групата ви не е подготвила спирка от прехода. Тях лесно може да приберете в страничния джоб за по-бърз достъп и да хапнете по време на пътя.


Опитайте тези трикове
За да се насладите на супер меню през ден, изпълнен с преходи и разходки сред планината, е важно да използвате някои трикове, които ще ви помогнат много.

Започнете със закачането на торбичка, в която да поставяте боклуци по време на прехода. Най-добре е да я закачите висяща на раницата, за да може да имате по-лесен достъп до нея при всяко хапване. Също така сложете две бутилки вода от двете страни на обособените за това джобове. Така бързо ще може да ги взимате при нужда и да сте добре хидратирани.

Пригответе си поне една кутия, в която да поставите сандвича си, като е добре да не забравяте да добавите прибори при нужда и хигиенни салфетки. Хубаво е да имате дезинфектант за ръце или малко шишенце със спирт, което ще ви дезинфекцира преди консумацията на храна, а и може да ви помогне при запалване на огън.

Не забравяйте да си вземете малка аптечка, защото има вероятност да ви потрябва нещо, което няма как да вземете в планината. Също така вземете нож или цяло швейцарско ножче. Може да ви послужи дори за хапването на приготвената храна.


Разходката в планината може да ви се струва като нещо много леко и приятно. Всъщност може да стане доста опасно и доста трудно на места. Затова е важно да сте подготвени за всяка ситуация. Заложете на добре приготвена и хранителна храна, както и на междинни. Изберете плодове и зеленчуци и не се колебайте да прибавите енергийни барчета, които може да купите от близката верига магазини.

Сега остава да изберете подходящата компания и да се насладите на един страхотен, слънчев ден в планината.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети