18-годишен застреля 19 деца в училище в Тексас

DenNews.bg
25.05.2022
размер на текста:

 В началното училище "Роб" в Увалде, Тексас 18-годишен младеж застреля 19 деца и двама възрастни в начално училище в Тексас, преди да бъде убит от служители на реда, съобщиха официални лица.

Стрелецът - идентифициран от тексаските власти като Салвадор Рамос от Увалде - е застрелял и баба си, преди да отиде в училището, съобщиха трима източници от правоохранителните органи пред CNN. Щатският сенатор Роланд Гутиерес заяви пред CNN, че бабата е откарана със самолет в Сан Антонио и "все още се бори за живота си", според информацията, която му е предоставена от тексаските рейнджъри.

Смята се, че стрелецът е действал сам, потвърди губернаторът Грег Абът.

Първоначалните данни бяха, че 18-годишният стрелец е убил 14 ученици и един учител в началното училище "Роб" в град Увалде.

Стрелецът е разпознат като Салвадор Рамос, на 18 години.

Смята се, че той е оставил колата си е влязъл в училището, като е имал пистолет.

Губернаторът заяви, че при нападението заподозреният е бил въоръжен с пистолет и вероятно с пушка.

Грег Абът каза, че заподозреният е починал и се смята, че полицаите са го убили.

В училището учат около 600 деца. Други училища в района също са затворени, уточнява.

Първите съобщения за събитията в училището постъпват в 11:43 ч. местно време (19:43 ч. българско време), уточнява Fox News. AP съобщава, че стрелецът е бил задържан след 13:00 ч. (21:00 ч. българско време).

Увалде се намира на 140 км западно от Сан Антонио и на 235 км югозападно от Остин, близо до границата с Мексико.

Президентът Джо Байдън е информиран за случилото се в Увалде и предстои да направи изявление. Той е наредил флаговете на Белия дом и други обществени сгради да бъдат спуснати наполовина до залез на 28 май в знак на почит към жертвите.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети