Русия възражда пионерското движение

DenNews.bg
19.05.2022
размер на текста:

 Депутатите на Държавната дума внесоха в залата междуфракционен законопроект за създаването на руското движение за деца и младежи "Голяма промяна".
Според документа дейността на организацията ще бъде насочена към „насърчаване на провеждането на държавна политика в интерес на децата и младежите; участие във възпитанието на децата, тяхното професионално ориентиране, развлекателни дейности; създаване на възможности за всестранно развитие и самореализация "
Общите разпоредби на проекта казват, че новото движение ще се превърне в масова самоуправляваща се организация с нестопанска цел.
Неговите специалисти ще подготвят децата за пълноценен живот в обществото и ще помогнат за формирането на детския мироглед, основан на "традиционните руски духовни и морални ценности", както и на постиженията на националната и световната култура.
Те също така ще допринесат за развитието на социално значима и творческа дейност у децата, високи морални качества, любов и уважение към Отечеството, трудолюбие, правна култура и др.
Ученици на шест и повече години могат да станат участници, докато възрастните могат да се присъединят към организацията като ментори. Изключението ще важи за чуждестранни агенти и лица, свързани с тях.
Движението ще има регионални, местни и първични секции. Негови органи ще бъдат конгресът, надзорният съвет, който се предлага да се ръководи от президента на Русия, координационният съвет, бордът и неговият председател.
Отбелязва се, че организацията ще може да участва в превенцията на безгрижието и младежката престъпност. Това следва от изменението на Закона „За основите на системата за превенция на безгрижието и престъпността сред непълнолетните“.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети