Ким Чен -ун включва армията в битката с коронавируса

DenNews.bg
16.05.2022
размер на текста:

 Севернокорейският върховен лидер Ким Чен-ун нареди на военните в страната да осигурят "незабавното стабилизиране" на доставките на лекарства COVID-19 на фона на борбата на Пхенян с първата епидемия от вируса, съобщи в понеделник държавната информационна агенция КЦНА.

Северна Корея съобщи в понеделник за нови осем смъртни случая и за още 392 920 заразени.

Ким Чен-ун също така отбеляза, че националните аптеки не са оборудвани с подходящи съоръжения за съхранение на лекарствата, а наред с това продавачите не са снабдени с подходящо санитарно облекло за борба с нарастващата епидемия.

Южнокорейският президент Юн Сук-йол заяви пред Националното събрание на страната, че Сеул ще направи всичко възможно, за да помогне на Пхенян в борбата с нарастващата епидемия от COVID-19.

"Не трябва да се въздържаме от предоставяне на необходимата помощ на севернокорейския народ, който е изложен на заплахата от коронавируса (...) Ако севернокорейските власти приемат, няма да спестим никаква необходима подкрепа, като например лекарства, включително ваксини COVID-19, медицинско оборудване и медицински персонал", подчерта Юн.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети