Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Подписка“ по отношение на Васил Капланов

DenNews.bg
11.05.2022
размер на текста:

 Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Подписка“, по отношение на Васил. Капланов. Лицето е привлечено Районна прокуратура – Кюстендил, като обвиняем за закана за убийство – престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК.
Съдът отмени определението на Районен съд – Дупница, с което по отношение на Васил К. не бе взета мярка за неотклонение, след внесено искане от прокуратурата за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Според обвинението, на 01.05.2022 г., пред мотоклуб „Неразделни братя“ в гр. Дупница, Васил К. е отправил закана за убийство към Д. Н., като от автомобила си е насочил огнестрелно оръжие - пистолет към него и това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.
Окръжен съд счита, че разследването е в първоначален етап и събраните доказателствени средства са достатъчни за формиране на подозрение към съпричастност на обвиняемия към престъпното деяние. Не са налице другите две предпоставки за вземане на най- тежката мярка за неотклонение- реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.
Определението, с което Окръжен съд – Кюстендил взе по отношение на обвиняемия Васил К. мярка за неотклонение „Подписка“ е окончателно и не подлежи на обжалване.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети