Управляващите решават за военната помощ за Украйна

DenNews.bg
26.04.2022
размер на текста:

 Управляващите обсъждат военна помощ за Украйна на коалиционен съвет днес
Източник: пресцентър МС

FACEBOOK
TWITTER
LinkedIn
2 3
Ръководствата на четирите управляващи партии се събират на коалиционен съвет като целта е да постигнат съгласие по темата за изпращане на военна помощ за Украйна.

Припомняме, вчера съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обяви, че отменя поканата си за коалиционен съвет, защото проектът за изпращане на военна помощ ще бъде точка за гласуване в пленарна зала още в първия работен ден на парламента след Великденската ваканция.

Малко по-късно премиерът Кирил Петков обяви във Фейсбук, че открива публична кампания за набиране на средства за закупуване на боеприпаси. Петков призова всеки български гражданин да дари като него по една заплата и увери че ще продължи да работи за единна позиция на България до постигане на политически консенсус.

В отговор предишният омбудсман Мая Манолова заяви: "да не можеш да формулираш единна позиция на България за Украйна, си е управленска немощ. Но да натовариш обикновените хора да поемат отговорност, от която правителството ти и твоите депутати като мишоци се крият, е особена циничност".

Очаква се да бъде обсъдено и планираното за сряда посещение на българска делегация в Киев.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети