САЩ отмени COVID ограничението да не се пътува до България

DenNews.bg
19.04.2022
размер на текста:

 Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ отмениха COVID препоръките си да не се пътува до около 90 международни дестинации, сред които е и България, съобщава "Ройтерс".

Миналата седмица федералната здравна агенция заяви, че преразглежда препоръките си за пътуване и т. нар. четвърто ниво за опасност от COVID-19 ще се запази само в случаи на "специални обстоятелства, като бързо увеличаване на случаите или изключително голям брой случаи".

Държавите и регионите, които вече са на трето, "високо" ниво на опасност и на неваксинираните американски все още се препоръчва да не пътуват до тях, са България, Великобритания, Франция, Израел, Турция, Австралия, Гърция, Хонконг, Италия, Япония, Южна Корея, Испания и Русия. Други такива страни са Швейцария, Австрия, Белгия, Република Южна Африка, Чили, Чехия, Йордания, Ливан, Нова Зеландия, Норвегия, Португалия, Полша, Сомалия, Уругвай и Виетнам.

Към момента Центровете за контрол и превенция на заболяванията не са включили нито една държава в четвърто ниво, преименувано на "Специални обстоятелства/Не пътувайте".

Миналата седмица Държавният департамент на САЩ съобщи, че рязко ограничава препоръките да не се пътува за международни дестинации.

По-рано днес администрацията на американския президент Джо Байдън вече няма да изисква носене на маски в обществения транспорт, след като федерален съдия във Флорида в понеделник постанови, че действащата от 14 месеца директива е незаконна.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети