Отварят девет хуманитарни коридора за евакуация на цивилни през днешния ден в Украйна

DenNews.bg
12.04.2022
размер на текста:

 Отварят девет хуманитарни коридора за евакуация на цивилни през днешния ден в Украйна. Това съобщи във Фейсбук украинският вицепремиер и министър на реинтеграцията на окупираните територии Ирина Верешчук.

"Евакуацията от Мариупол до Запорожие ще се извършва със собствен транспорт", написа тя и добави, че някои автобуси, изпратени от Запорожие до Василивка, все още не са успели да преминат поради блокада.

По-рано Министерството на отбраната на Обединеното кралство предупреди, че през следващите седмици се очакват интензивни боеве в източната част на Украйна.

От своя страна Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че руските войски се прегрупират в районите на руските региони Белгород и Воронеж.

Още в четвъртък Украйна призова гражданите си да се евакуират от трите области - Донецк, Луганс и Харков, тъй като се очаква именно там да бъде насочено руското настъпление. След призива обаче дойде атаката срещу жп гарата в Крематорск, където вече загиналите се увеличиха до 57 души, сред тях включително деца.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети