Русия готви мощни удари срещу Донбас, при Мариупол и Харков

DenNews.bg
01.04.2022
размер на текста:

 Руската армия готви удари в Донбас, срещу Мариупол и Харков - за това предупреди президентът на Украйна Володимир Зеленски в поредно видеообръщение тази вечер.

Самите руски военни също не скриват, че ще концентрират сили за атака срещу Донбас.

Зеленски посочи, че руснаците отстъпват на север от Киев към Чернигов, както и в Сумска област.

Окупаторите "осъзнават, че вече не издържат на тази интензивност на бойните действия, която можеха да поддържат през първата половина на март", констатира той.

Но трябва да сме наясно, че за руските военни това е част от тактиката им. Всичко това не е просто така. Знаем какво замислят (...). Знаем, че се изтеглят от тези направления, където имаме надмощие, за да се съсредоточат в други, много важни. Там, където може би за нас ще е трудно." - предупреди президентът на Украйна.

"В Донбас, край Мариупол, на харковското направление руските войски трупат потенциал за удари. Мощни удари. Ще се защитаваме. Ще правим всичко, което можем, за да спрем окупаторите и за да очистим нашата земя от злите им и безумни химери." - каза още Зеленски.

По думите на президента за всички е много важно да проявяват сдържаност.

"Сдържаност в емоциите. Сдържаност в преживяванията. Ние всички еднакво силно искаме победата... Но предстоят битки. Предстои и много труден път, за да постигнем всичко към което се стремим." - отбеляза държавният глава на Украйна, цитиран от "Униан".

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети