Лимит при пазаруване онлайн на олио и брашно в Гърция

DenNews.bg
25.03.2022
размер на текста:

 Една след друга веригите супермаркети в Гърция въвеждат ограничения за броя на опаковките на брашно и слънчогледовото олио, които клиентът може да купи, съобщи "Катимерини".

Засега мярката се прилага само в онлайн магазините на веригите, като специалисти от сектора обясняват, че това е предпазна мярка, особено що се отнася до брашното. В крайна сметка пазарният дял на електронните магазини може и да е нараснал значително в сравнение с периода преди пандемията, но все още остава сравнително малък - едва 5 % от всички продажби на хранителни стоки.

Според високопоставен служител на много голяма търговска верига ситуацията остава управляема, но фирмите за производство на брашно вече не са в състояние да натрупват запаси в размерите, в които са ги натрупвали преди, поради много високите цени на пшеницата.

 

Проблемите със слънчогледовото олио изглеждат по-големи, тъй като вече се е появил недостиг на някои продукти. Някои вериги въведоха неофициален таван на продадените количества на един купувач, за да могат да обслужат всички свои клиенти през миналата седмица. Това е продукт, който се използва широко в ресторантьорството и в хранително-вкусовата промишленост.

За покупки през електронния магазин на водещата търговска верига Sklavenitis, чрез eMarket или efood, има ограничение от четири опаковки за популярни марки брашнени продукти и нейната частна марка (Marata). Има ограничение и за опаковките със специални предложения на популярни видове брашно - до две на поръчка. Подобен таван от четири артикула има и за поръчките на слънчогледово олио.

Електронният магазин на веригата Mymarket също е определил лимит от четири бутилки слънчогледово олио на поръчка за бутилки с вместимост до 2 литра, а в някои случаи по отношение на 5-литровите опаковки потребителите могат да закупят не повече от един артикул.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети