Постоянен арест за дупничанин, пласирал канабис с буркан

DenNews.bg
23.03.2022
размер на текста:

 Районен съд – Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на В. К. от Дупница, като уважи искането на РП- Кюстендил, т. о. Дупница. В. К. е привлечен като обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества – канабис, престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК. На 18.03.2022 г., при извършена проверка в гр. Дупница, в ползван от него лек автомобил „Порше“ е открит стъклен буркан с високорисково наркотично вещество – 0, 340 кг канабис. В подлакътник на колата е открита електронна везна.
Касае се за обвинение за тежко умишлено престъпление, като от събраните гласни доказателства, протоколи за претърсване и изземване, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен в извършване на престъплението, за което е образувано наказателното производство. Упражнявал е фактическа власт върху наркотичното вещество, намерено в автомобил, който е ползвал. Налице са и останалите предпоставки за взимане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Обвиняемият е осъждан за престъпление по чл.354а, ал. 1 от НК, в изпитателния срок на което осъждане е извършено и настоящото деяние. Семейното му положение, както и обстоятелството, че обвиняемият не работи, обективират възможността, както да извърши друго престъпление, така и да се укрие, пише в мотивите на съдия Ели Скоклева.
Определението на РС – Дупница може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети