Постоянен арест за двама, оставили без бъбрек мъж след жесток побой

DenNews.bg
25.02.2022
размер на текста:

 
Районен съд – Дупница взе мерки за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на двама мъже, обвиняеми, в съучастие за нанасяне на тежка телесна повреда. Съдът уважи искането на Районна прокуратура за вземане на най- тежката мярка за неотклонение.
С . В., на 28 години и В. П., на 31 години са привлечени като обвиняеми за това, че на 09.02.2022 г., в с. Бистрица, на паркинг на черен път, водещ към местност „Софраджик“, в съучастие, като съизвършители, чрез нанасяне на удари с юмруци в областта на корема и гърба, са причинили тежка телесна повреда на И. А., изразяваща се в загуба на ляв бъбрек.
Съдът счита, че в този ранен етап от разследването, може да се направи обосновано, в необходимата степен предположение за съпричастност на обвиняемите към деянието. Съдът счита, че е налице и предположение обвиняемите да се укрият и да извършат ново престъпление, още повече, че по досъдебното производство следва да бъдат извършени множество процесуално следствени действия, разпити на свидетели, назначаване на експертизи и същите биха могли да повлияят, както върху разпитите на свидетели, така и при извършването на необходимите процесуално следствени действия. Видно от разпита на свидетеля И. А. е, че на същия след нанесения побой е отправена заплаха, че ако пусне жалба ще се плати парична сума на определени лица, за да правят с него каквото си искат. Действително първоначално в показанията си свидетелят е заявил, че сам е паднал по стълбите, но при проведените му впоследствие още два разпита, след като на същия вече е бил отстранен бъбрек, той подробно е разказал случилото се, посочил е извършителите на деянието. Посочил е мотива, поради който му е бил нанесен побоя и е обяснил, поради какви съображения първоначално е дал такива показания, се казва в мотивите на съдия Мая Гиздова.
Определението на РС – Дупница може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети