Дупница ликува! Кирил Милов стана носител на златния пояс "Никола Петров"

DenNews.bg
20.02.2022
размер на текста:

Снимки: Лична страница във Фейсбук

Кирил Милов стана носител на златния пояс "Никола Петров" за най-добре представил се български борец в класическия стил на турнира във Велико Търново. При мъжете поясът "Дан Колов" в свободния стил не беше връчен. Нито един от родните състезатели не успя да стигне до титлата, затова Управителният съвет на федерацията реши да не присъжда трофея.

Световният и европейски вицешампион ликува безапелационно в категория до 97 кг, като по пътя записа четири успеха и не даде нито една точка на съперниците си.

"Турнирът беше много силен, с много медалисти от големи първенства. Радвам се, че се представихме добре целият отбор, макар че можехме и по-добре в някои категории. Но видяхме, че подготовката за европейското върви в правилна посока. Специално за моите срещи, мога да кажа, че съм щастлив, че успях да взема реванш от киргизстанеца Джурджурбеков и грузинеца Мелия, от които загубих на последните две състезания. Разбира се, за мен е огромна чест, че станах носител на пояса "Никола Петров" и благодаря за гласуваното доверие", каза Милов.

 

 

Най-четено

Темите от "Общество"

Етикети