И Бареков развя пред прокуратурата статии с компромати

DenNews.bg
16.02.2022
размер на текста:

 Прокурори от Върховна касационна прокуратура ще извършат проверка по реда на чл. 145 от Закона за съдебната власт (ЗСВ) относно предоставен на 15.02.2022 г. от журналиста Николай Бареков списък с лица, за които същият прилага сигнали, публикации и журналистически разследвания.

С цел установяване на обективната истина прокуратурата ще изиска от Министерство на вътрешните работи и други компетентни органи на изпълнителната власт цялата налична информация спрямо лицата, обект на публикациите, и евентуално предприетите от органите действия спрямо тях, с цел упражняване правомощията на ПРБ по повдигане на наказателна отговорност при събиране на достатъчно данни за извършено престъпление от лицата, сочени в предоставените материали.

Н. Бареков ще бъде призован за снемане на обяснения.

Във връзка с медийни публикации прокуратурата уточнява, че в постъпилия от журналиста списък с лица не фигурира името на президента на Република България. Наблюдаващите прокурори няма да изискват от МВР и други компетентни органи информация, свързана с държавния глава.

За последващите действия в хода на проверката по реда на чл. 145 от ЗСВ, както и за резултатите от нея, българската общественост ще бъде своевременно информирана.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети