Арестуваха в столичен хотел убиеца на бизнесмена от Хасково

DenNews.bg
14.02.2022
размер на текста:

 Полицаи от Хасково установиха и задържаха заподозрян за убийство, съобщи на брифинг старши комисар Недан Хаджиев, директор на ОДМВР Хасково. Той поясни, че 42-годишният мъж е бил арестуван рано тази сутрин в софийски хотел, където се укривал .Полицейската операция за установяване и задържане на стрелеца започна вчера, след сигнал за прострелването на 33-годишен жител на Хасково. Незабавно са организирани заградителни действия на входно-изходните артерии на града, проверени са множество хотели и къщи за гости. Пострадалият бе прегледан в хасковската болница и транспортиран в пловдивска клиника, където след операция е починал, допълни Хаджиев.

В хода на процесуално-следствените действия е извършен оглед на местопроизшествието, при който са иззети гилзи от бойни патрон, видеозаписи от камери, както и съотносими към престъплението вещи. Има данни, че стрелецът е наблюдавал предварително жилището на жертвата. Разпитани са и свидетели по случая. Органите на реда са установили и автомобил, с който се е придвижвал стрелецът, бил е нает от офис в Кърджали на хасковска рент а кар фирма. Оръжието все още не е открито. Назначени са балистична, видеотехническа и ДНК експертизи.

В хода на проведената специализирана полицейска операция, рано тази сутрин със съдействието на столичната полиция, заподозреният с мексикански паспорт е задържан в столичен хотел. По данни на окръжния прокурор, той е влязъл в страната на 10 февруари с автобус от Северна Македония. Окръжният прокурор Иван Стоянов допълни, че днес предстои Окръжна прокуратура-Хасково да го привлече като обвиняем и да го задържи за срок до 72 часа във връзка с образуваното досъдебно производство за убийство, извършено с огнестрелно оръжие. След това предстои в хасковския съд да бъде внесено искане за задържането му под стража.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети