Пожар в трафопост остави Скопие на тъмно около час

DenNews.bg
14.02.2022
размер на текста:

 За около час почти цяло Скопие, части от Велес и Овче поле останаха без ток, заради авария на далекопровода Скопие 4 - Бунарджик и пожар в близост до трансформаторната станция, съобщиха от Македонския електропреносен системен оператор МЕПСО, съобщи БТА.

Наложило се е спирането на двата трансформатора 400/110 kV, а с това и прекъсване на трафопоста Скопие 4 в с. Пинтия заради съществуващата опасност от разпространение на огъня цялата система е трябвало да бъде спряна.

Звонко Томески от пожарната в Скопие уточни, че при пристигането в с. Пинтия са видели, че пожарът не е вътре в трафопоста, а извън него.

"Поради искри по далекопровода в непосредствена близост е опожарена суха тревна площ, като незабавно е поискано да бъде изключено електрозахранването на далекопроводите", каза той.

Диспечерите на АД МЕПСО съобщиха, че проблемите са локализирани и се работи по отстраняването им, на много места електрозахранването е възстановено, но са възможни краткотрайни прекъсвания.

Междувременно от ВМРО-ДПМНЕ търсят отговорност от правителството, защото точно в момента, когато лидерът на партията Християн Мицкоски е отчитал работата на кметовете, в сградата на Македонската филхармония, където се е провеждало събитието, не е имало ток, съобщава македонската телевизия Телма.

Въпреки липсата на ток Мицкоски е продължил да говори за 100-те дни работа на кметовете на ВМРО-ДПМНЕ без микрофон.

Мицкоски отново е поискал предсрочни парламентарни избори и е предупредил правителството да не докосва македонската история. Той е призовал хората да бъдат бдителни по всички въпроси, свързани с македонската идентичност, съобщава ТЕЛМА.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети