След мащабната акция срещу наркотрафика: 4-има арестувани в Дупница и Кюстендил

DenNews.bg
08.12.2022
размер на текста:

 Високорискови наркотични вещества са открили и иззели вчера криминалисти от Кюстендил и Дупница. Задържани са 4-ма, информират от Пресцентъра на Областната дирекция на полицията в Кюстендил.
При проведената операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, от жилище в кюстендилския квартал изток са иззети 23 дози хероин и мелница с остатъци от канабис. Обитателите на жилището 25-годишен мъж и 19-годишна жена са задържани с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил.
В къща в Дупница при проведени процесуално-следстнвени действия са открити и иззети 17 растения канабис с височина около 1 м, общото им тегло е 5.770 кг.

40-годишният ползвател на имота е задържан с полицейска заповед за 24 часа; 20-годишен дупничанин е задържан на улица „Николаевска“, при проверката от него са иззети 2 грама канабис. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случаите са образувани 3 бързи досъдебни производства – 1 в РУ Кюстендил, 2 в РУ Дупница. Материалите са докладвани на прокуратурата.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети