Средствата от благотворителната изложба „В страната на Справедливостта“ са преведени за лечението на Александър Ангелов

DenNews.bg
22.12.2022
размер на текста:

 Средствата, събрани от благотворителната изложба на картини, отличени в Областния ученически конкурс „В страната на Справедливостта 2022“, организиран от Окръжен съд – Кюстендил и районните съдилища в Дупница и Кюстендил бяха дарени за лечението на 25 - годишния Александър Ангелов от Кюстендил. Алекс е познат на обществеността с уникалните си картини. Така, учениците – художници от Кюстендил подкрепиха твореца Алекс. Откупени бяха 11 от рисунките - победители в раздел „Изобразително изкуство“. Благодарим на всички дарители – съдии, съдебни служители, служители на „Съдебна охрана“.
В подкрепа на лечението на Александър Ангелов бе проведена и дарителска инициатива сред съдиите и съдебните служители на Окръжен съд – Кюстендил. Събраната сума от двете кампании е 1 600 лв. и бе преведена по сметката на инициативата „Help Alex“.
https://www.facebook.com/Help97Alex
Александър Ангелов е с диагноза „мускулна дистрофия- тип Бекер“, като ученик той финансираше част от лечението си в Израел, продавайки своите картини. Завърши средното си образование в Езикова гимназия – Кюстендил. От 5 години е на инвазивна апаратна вентилация, с венозно вливане на антибиотици. Семейството му се нуждае от подкрепа!
За втора поредна година, творби от ученическият конкурс „В страната на Справедливостта 2022“, организиран от Окръжен съд – Кюстендил и районните съдилища в Кюстендил и Дупница, се откупуват благотворително. През 2021 година, събраните средства бяха дарени за лечението на 3- годишния Огнян Огнянов. Конкурсът е част от образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, през учебната 2022 / 2023 г. Участваха 170 ученици, от 15 училища в 6 общини от област Кюстендил. На фейсбук страницата Кюстендилски съдебен район може да прочете отличените творби от раздел „Литературно творчество“, както и да разгледате Галерия от снимки на най- добрите творби от раздел „Изобразително изкуство“.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100078380026661

Най-четено

Темите от "Общество"

Етикети