Внесоха в съда обвинтителния акт срещу военен, убил от упор човек с незаконно оръжие

DenNews.bg
21.12.2022
размер на текста:

 Военно-окръжна прокуратура - Пловдив внесе във Военен съд-Пловдив обвинителен акт срещу военнослужещия Г.И. за извършено от него убийство с незаконно притежаван пистолет - престъпления по чл. 116, ал. 1, т. 6 пр. 1 във вр. с чл. 115 от НК и по чл. 339, ал. 1 пр. 2 от НК.

Г.И. живеел на семейни начала с основната свидетелка по делото, като двамата имали четири деца. От дълго време отношенията между родителите били влошени и те периодично се разделяли и събирали.

През м. април 2022 г. обвиняемият разбрал, че майката на децата му и А.Л. се намират в стопанска постройка в землището на казанлъшко село. След като употребил алкохол, Г.И. взел от дома си в същото село незаконно притежавания от него пневматичен пистолет, преработен като боен, и отишъл до постройката, в която се намирали свидетелката и А.Л. Обвиняемият влязъл в помещението и след кратък скандал произвел близък изстрел в главата на пострадалия. Изстрелът причинил тежко увреждане на А.Л., като смъртта му е настъпила почти веднага.

По делото са разпитани множество свидетели, извършени са експертизи и са събрани писмени доказателства. Обвиняемият военнослужещ е бил задържан незабавно, мярката за неотклонение „задържане под стража“ не е променяна.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети