Бебефон с камера - нужната техника на всеки родител

DenNews.bg
21.12.2022
размер на текста:

В днешно време, ежедневието на всеки един човек е толкова динамично, че няма как да си позволи да стои на едно място. Особено когато става дума за вършене на домакинската работа.
Като майка, на две малки деца (замалко породени), смея да твърдя, че в тези времена бебефоните с камера са истинско спасение за родителите. Те не са лукс, те са необходимост.
Всички знаем, че когато децата са малки, няма как да ги оставим сами, за щастие компромисно решение по този въпрос има. Бебефон с камера е компактно устройство, което е създадено специално, за да предава звук и картина на големи разстояния. За разлика от обикновения бебефон, видеофът ни дава възможност не само да чуваме, но и да виждаме какво се случва с нашето бебе през цялото време.

Източник на изображение: bghlapeta.com

 

Какво представлява бебефона с камера?

 

Какъвто и модел да изберем, ние ще получим комплект, който включва две устройства - бебешки блок тоест видеокамера и родителски приемник.
Родителският приемник представлява монитор с компактни размери за наблюдение, докато бебешкото устройство има предавател за камера. Комуникацията между двете устройства е безжична, а картината и звукът се предават благодарение на радиовълни.

 

Сигнал

 

Определянето на обхвата на работа и качеството на приетият от монитора сигнал, зависи изцяло от неговата сила, която се излъчва от предавателя (камерата). Обхватът на предаване на сигнал между двете устройства обикновено е от 250 до 300 метра, разбира се при идеални условия - при липса на всякакви физически препятствия между тях.
Тук е добре да отбележа, че в закрити помещения това разстояние е по-късо, заради наличието на стени и понякога да варира според дебелината им. също така различните видове домакински уреди и Wi-Fi рутери, също могат да повлияят негативно върху обхвата на предаване на безжичния сигнал.
За да се избегнат различни радиочестотни смущения, се препоръчва да държим мобилните си устройства на разстояние минимум 1 метър от камерата и монитора.
Истината е, че един бебефон с камера ще внесе значително спокойствие и свобода в ежедневието на родителите. Те предоставят възможността да наблюдаваме децата си по всяко време без физически да присъстваме до тях. С това качество, това устройство, отваря куп възможности, като за бърза разходка в двора, домакинска работа, вършене на надомна работа и много други.
Бебефонът с камера се грижи за психологическия комфорт на родителите, особено в първите месеци, след раждането на бебето, когато грижата за него е най-обсебваща и интензивна. Той е чудесен информационен асистент, позволявайки ни да наблюдаваме детето по всяко едно време, не само докато спи. Ще знаем с кого разговаря, какво прави и с какво и как си играе.
Най-хубавото е, че това устройство дава свобода, както на детето, така и на възрастния. А в същото време ще можем да уловим всеки един момент от живота на бебето ни, тъй като бебешкият видеофон позволява да записваме видео с карта памет и да съхраним материали, за да ги запазим като скъпи спомени, които по-късно можем да ги покажем на вече порасналото ни дете.

 

Критерии, по които да изберем правилният бебефон с камера

 

Най-важните характеристики са преди всичко качеството на видеото, цветопредаването и обхвата на приемане. Те работят и през нощта, благодарение на инфрачервения си спектър, с разликата, че тогава картината ще бъде черно бяла, което от своя страна означава, че устройството може да различава само обекти разположени на не повече от няколко метра от него, тоест ние трябва да съобразим мястото на инсталация с препоръките на производителя.
Други допълнителни функции, които биха ни били от голяма полза са двупосочната комуникация, въртене на камерата, вграден термометър и хигрометър, нощна лампа, приспивна музика, Wi-Fi свързаност.
Не на последно място, моят съвет е винаги да се доверявате на доказани производители и надеждни търговци. Така ще сте сигурни, че те отговарят на всички нормативни уредби, касаещи безопасността на бебешката електроника.

 

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети