Ким Чен-ун показа на света дъщеря си и бъдеща наследничка на династията

DenNews.bg
20.11.2022
размер на текста:

 Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун се появи с малката си дъщеря на публично място за първи път, потвърждавайки дълго слуховете за нейното съществуване.

Момичето, за което се смята, че се казва Ким Чу-ае, се присъедини към него при инспекция на голямо изстрелване на междуконтинентална балистична ракета в петък.

Двамата стояха ръка за ръка по време на теста, който беше осъден от САЩ.

Ким ръководи една от най-секретните държави в света и много малко се знае за личния му живот.

Няколко снимки бяха публикувани от държавната информационна агенция на Северна Корея KCNA, показващи как двамата се държат за ръце, докато разговарят, разговарят с официални лица, инспектират ракети и наблюдават изстрелването от палуба за наблюдение.

Разкритието pа дъщерята на Ким Чен Ун заинтересува анализаторите от Северна Корея много повече от новината, че е изстреляла успешно най-мощната си междуконтинентална балистична ракета, за която се смята, че може да удари Съединените щати.

Защо? Защото казва толкова много за бъдещето на режима и неговата програма за ядрени оръжия. Или поне повдига някои интригуващи въпроси.

Първо, означава ли това, че тя е избрана за наследник на Ким Чен Ун и един ден ще управлява Северна Корея? Напълно възможно. Това е семейна династия, което означава, че г-н Ким ще иска едно от децата му да поеме юздите.

Второ, защо да я разкриваме сега? Тя е още много млада. Ако той я подготвя да поеме управлението, може ли това да означава, че 38-годишният лидер има здравословни проблеми? Здравето му е обект на много спекулации, тъй като се смята, че представлява най-големият риск за стабилността на режима.

И трето, какво казва това за програмата за ядрени оръжия на Северна Корея?

Майкъл Мадън, експерт по Северна Корея от Стимсън център във Вашингтон, каза, че смята, че Чу-ае е на възраст между 12 и 13 години.

Той каза, че публичната изява може да е начинът на Ким да покаже, "че четвъртото поколение наследяване на властта ще дойде по моята [кръвна] линия".

През септември няколко експерти от Северна Корея съобщиха, че Chu-ae е показана във видео на празненствата по случай Националния празник на страната.

Но това бяха спекулации и севернокорейското ръководство не потвърди, че това наистина е дъщерята на лидера.

Откриването й на такова значимо изстрелване предполага, че един ден тя ще играе роля в разработването на оръжията на страната. Наскоро г-н Ким обяви, че при никакви обстоятелства няма да се откаже от ядрените си оръжия. Това е начин да покаже на света, че неговите ядрени оръжия са тук, за да останат до следващото поколение.

Първият път, когато съществуването на Chu-ae беше споменато през 2013 г., след като пенсионираната американска баскетболна звезда Денис Родман направи противоречиво пътуване до Северна Корея.

Родман каза, че е прекарал време със семейството на Ким, релаксирайки край морето и е "държал бебето им Чу-Ае".

Експерти смятат, че  Ким може да има до три деца - две момичета и едно момче, като Чу-ае е най-голямото.

Но лидерът е изключително потаен относно семейството си - дори съпругата му Ри Сол-джу беше пазена в тайна известно време след като двойката се ожени.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети