2-годишно момиченце от бедно многодетно семейство издъхна в дома си в Бобошево

DenNews.bg
18.11.2022
размер на текста:

 2-годишно момиченце от бедно многодетно семейство издъхна в дома си в Бобошево. Новината съобщиха от Пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Веднага криминалисти са пристигнали на място, но следи от насилие не са установени. Трупчето е закарано за аутопсия в кюстендилската болница, уведомен е дежурен прокурор.

Всичко е започнало вчера, когато 2-годишното момиченце вдигнало температура 37 градуса. След като родителите се обадили на личния лекар, те му дали да пие лекарство за свалянето й, а днес е трябвало да отидат за преглед при педатър. Детето през цялата нощ е било в стаята при баба си и е спало непробудно и спокойно. Когато се събидуло тази сутрин, то отново вдигнало температура и започнало да получава гърчове. Наложило се да обадят на телефон 112. Тъй като в Бобошево от години няма денонощна Бърза помощ, винаги тук пристигат екипи от Дупница. Това отнема обикновено около 15-20 минути. 

2-годишното момиченце е от семейство Малкочеви, които разчитат основно на социални помощи,  от години получават помощи и от общината. Комисия, която ги атестира е установявала многократно, че въпреки бедността си, двамата родители и една от бабите полагат грижи за всички 4 деца в семейството. Досега са били настанявани в общински жилища. 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети