Лукс, достъпен за всеки - обеци с цирконий

DenNews.bg
16.11.2022
размер на текста:

 • Какво е цирконий? Това е химичен елемент, който се добива от минерала циркон - минерал, познат на хората от древни времена. Древните лечители и магьосници го почитали заради способността му да натрупва положителна енергия и да я предава на собственика си. Минералът има много по-достъпна цена от скъпоценните диаманти, сапфири и рубини и затова много хора го използват като талисмани и просто като декорация.

  Първата открита разновидност е жълтият циркон и именно заради него по-късно камъкът получава името си. Тъй като името на камъка се превежда от персийски като "златен", "слънчев".

  Твърдостта на циркона по скалата на Моос е 7-8. Но в същото време камъкът е доста крехък и лесно може да бъде повреден от кварц. Съставът на минерала е циркониев ортосиликат, формула ZrSiO4. Цветът на камъка зависи от примесите, които изграждат минерала. Например, скалата може да съдържа примеси от алуминий, желязо, гафний и други естествени метали.

  Най-голямото находище на циркон е в Шри Ланка. Именно там се добиват едни от най-качествените минерали. В бижутата се използват и камъни от Мадагаскар, Норвегия, Русия, САЩ, Канада, Бразилия, Виетнам, Австралия.

  Знаете ли, че диамантът се различава много трудно от циркона?

  Тези камъни са удивително сходни. Само опитен специалист може да направи разликата. Обеците с тях са задължителни за всички времена – можете да изберете страхотни модели обеци с цирконий от silver.bg.

  Елитните бижута имат достъпна цена и по отношение на красотата не са по-ниски от бижутата с диаманти. В света на успешните и известни днес те са по-актуални от всякога и дават на притежателите си увереност и красота.

  Защо обеците с циркон са добри? Цирконът е невероятен минерал. Прозрачните кристали са необичайно възхитителни в бижутата: невероятният блясък и сияние завладяват веднъж завинаги. Камъните придават на бижутата невероятна красота. Изящната бижутерска работа и оригиналният дизайн позволяват класифицирането на обеци с циркон като бижута от висок клас. Достойно допълнение към всяко облекло. Лукс, достъпен за всички. Благородно черно и искрящо бяло са добра комбинация. Капки циркон и вложки от блестящи камъни изглеждат невероятно.

  С какво да съчетаете обеци с циркони?

  Невероятната гама от нюанси ви позволява да изберете декорация за всяко настроение. Искате ли нежност и романтика? Бледозелени листа от циркон с ярки акценти са идеални за млади и влюбени.

  Дори и най-скромното облекло изглежда луксозно, ако носите обеци с циркони. Бижутата с този камък винаги добавят блясък и стил. Важно е да не прекалявате с лукса на тоалета. Всичко трябва да е хармонично, да се допълва.

  Какво се знае за необичайните свойства на камъка?

  Крехкият циркон има магическа сила. Това е амулетът на владетелите и завоевателите на света. Съчетава в себе си всички енергийни ресурси на човека и дава на притежателя си увереност и сила. Той просто привлича успеха. Помага за разкриване на лъжи и измами. На Изток се е смятало, че камъкът има положителен ефект върху умствените способности. Обеците с циркони са прекрасен подарък за млад студент или бъдещ абитуриент. Камъкът подобрява паметта, развива интелекта и желанието за познание на истината и науките. Червеното носи късмет.

  Чудесен талисман

  Смята се, че камъкът спасява от зли духове, помага в борбата с меланхолията и халюцинациите. Обичате да пътувате и да покорявате дивата природа? Този талисман ще бъде много полезен при пътуване. Той спасява от ухапвания от змии и диви животни. Очаквате ли бебе? С циркон раждането е бързо и лесно. Изумруденият циркон е идеален за всяка бъдеща майка.

  Камъкът укрепва сърцето и се използва при лечението на много заболявания. Подарък под формата на обеци дарява щастие на всички родени през декември. Ако желаете щастие на вашите роднини, любими хора и приятели, които имат рожден ден през зимата, тогава просто трябва да им подарите обеци с циркони. Това ще е чудесен подарък. Митове или не, вие решава.

  И накрая, един много интересен факт: преди гръмотевична буря камъкът губи блясъка си. Насладете се на красивите бижута в сайта по-горе и направете страхотен подарък с тях.

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети