ВМРО организира протест срещу откриването на Македонския културен клуб в Благоевград

DenNews.bg
27.10.2022
размер на текста:

 ВМРО организира протест срещу откриването на Македонския културен клуб в Благоевград

Сега е време да кажем: Нека спрем наглия сърбо-комунистически македонизъм, който очевидно пълзи и се разраства с подкрепата на розовите либерални бели якички в Брюксел!

Да развеем българския трибагреник на 30 октомври, неделя, в Благоевград, за да се противопоставим на опитите за провокации от сръбските марионетки на Скопие!

Предстоящото откриване на Македонски културен клуб в Благоевград, за което до преди дни нямаше никаква официална информация, а от българските власти няма и до момента, започва да поражда редица съмнения относно истинската му дейност. Бъдещият културен център се обявява за защита на правата на македонците в България и по света, а клубът носи името на Никола Вапцаров, който е обявен от инициаторите за македонец. Освен това на откриването на Македонския клуб в Благоевград ще пристигнат отявлени представители на антибългарски партии, които всекидневно изливат лъжи и омраза срещу България и те ще бъдат допуснати в центъра на града. Липсата на реакция от страна на българската държава говори само и единствено за политическо безхаберие към готвената провокация от страна на сръбските марионетки на Скопие.

Ние от ВМРО категорично се противопоставяме на създаването на средище на антибългаризма в страната ни, както и на опитите за прокарване на сепаратизъм на територията на България. Използването на името на Никола Йонков Вапцаров и натрапването на чуждо национално самосъзнание е абсолютно недопустимо и е категорична провокация към българската държава и българските граждани. В Конституцията на Р България изрично е записано, че държавата ни е еднонационална. Ние разбираме, че последната година и половина върховенството на закона се чете както дявола Евангелието от т.нар. представители на „промяната", но това вече е прекалено!

Опитите сепаратистки организации да се вклиняват в обществения живот на страната, замаскирани зад осъществяването на културна дейност, следва да бъдат стопирани веднага, защото в противен случай допускаме пробив в националната сигурност на страната. Отявлената кражба на история, омразата и пропагандата на Скопие ескалираха прекалено много. Да напомняме ли за признатия „македонски език" след вчерашното посещение на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен в РС Македония? „Признат" от първата сред равни в ЕС и то при положение, че Македония даже не е страна член на Общността! А България, чиято културно-историческа идентичност е ограбена от брюкселските бюрократи, все пак е. Но какво от това, нали?

Сега е време да кажем: Нека спрем наглия сърбо-комунистически македонизъм, който очевидно пълзи и се разраства с подкрепата на розовите либерални бели якички в Брюксел!

По тази причина ВМРО организира протест срещу опита за провокация с откриването на т.нар. Македонски културен клуб „Никола Вапцаров". Той ще се проведе в неделя, 30 октомври 2022 г. от 11.00 ч. в Благоевград на паметника на Гоце Делчев и на мемориала Гоцев род.

Призоваваме членовете и симпатизантите на Организацията, както и всички будни български граждани, да се присъединят към нас в неделя, 30 октомври в Благоевград, където да развеем българския трибагреник срещу антибългаризма, омразата и кражбата на история, които властват в Северна Македония от десетилетия. ВМРО няма да допусне сърцето на Пиринска Македония да се превърне в поле на омраза, използвана за грозни политически цели. Националният ни интерес трябва да бъде защитен, затова първостепенна задача на всеки един истински българин трябва да бъде да дойде в неделя в Благоевград на паметника на Георги Николов Делчев, където заедно да се противопоставим на македонизма и да защитим собствените си минало, настояще и бъдеще!

--

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети