Областният управител на Кюстендил събра народните представители

DenNews.bg
31.01.2022
размер на текста:

 Първа работна среща с народните представители от 10 МИР - Кюстендил инициира областният управител Катя Димитрова. Срещата уважиха и четиримата депутати: Бойко Клечков от “БСП за България”, Георги Стамов от “Продължаваме промяната”, Снежанка Траянска от ИТН и Христо Терзийски от ГЕРБ - СДС. В срещата се включи и зам. областният на Кюстендил Любомир Терзийски.

Димитрова запозна народните представители с поставените проблеми и казуси от кметовете на деветте общини в Кюстендилска област. През изминалата седмица областният управител се срещна с представители на местната власт, за да се запознае на място с работата на общинските администрации и с актуалните и проблемни теми по места. Тя помоли за съдействие четирима депутати за придвижването на различни проекти по места. Проектите са най-вече за изграждане на ВиК инфраструктура.

Фокус по време на разговора бе и как да се реши дългогодишният казус с неизползваемия терен на бившите казарми в Кюстендил. Обсъдено бе каква инфраструктура може да се изгради там и какъв инвеститор е възможно да бъде привлечен за този терен. Другата дискутирана тема бе казусът с ВиК Асоциацията. Депутатите и областният управител се разбраха също да инициират съвместна среща между представителите на образованието и работодателските организации в Кюстендил, за да се обсъди темата с подготовката на специалисти в сфери, за които има дефицит на кадри.

“Сигурна съм, че ще работим добре. Изцяло разчитам на вас, за да защитаваме заедно интересите на нашата област и да се борим за нейното по-добро развитие”, заяви Катя Димитрова. Тя изрази надежда, че ще се продължат добрите практики и инициативи, подети от нейния предшественик инж. Александър Пандурски.

Димитрова и четиримата народни представители се разбраха регулярно да провеждат такива работни срещи помежду си.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети