Тръмп: Байдън рискува да предизвика Трета световна война

DenNews.bg
30.01.2022
размер на текста:

"Това, което Путин и Русия правят с Украйна, никога нямаше да се случи с мен като президент. Под моя поглед Америка беше уважавана, може би по-уважавана от всякога", казва Тръмп в речта си пред свои привърженици в Тексас, обвинявайки в "слабост и некомпетентност" Байдън, който рискува да предизвика трета световна война " . Критикувайки НАТО почти толкова, колкото и Китай, магнатът нахока Байдън, че иска да изпрати войски в Европа заради кризата в Украйна. „Той трябва да изпрати войски до границата с Мексико: само миналата година пет милиона души са преминали границата незаконно“, обясни той, знаейки, че се обръща към особено чувствителна публика относно имиграцията. 

„Под моя поглед Америка беше уважавана, може би по-уважавана от всякога“, добавя Тръмп към ликуващите си фенове. "Байдън предаде Израел и ръководеше катастрофата в Афганистан. С мен, от друга страна, изградихме най-голямата икономика в света, унищожихме ИДИЛ, върнахме войските у дома и се изправихме срещу Китай", добавя Тръмп. „Жалко и позорно е това, което се случи с Америка през последната година“, продължава той, връщайки се към темата за откраднатите избори и говорейки за „корумпирана“ избирателна система.
 „През 2022 г. ще сложим край на политическата кариера на Нанси Пелоси и ще спечелим обратно Конгреса. Девет месеца ни делят от междинните избори и знаем, че се нуждаем от лавинообразна победа, за да спрем демократите да откраднат гласа ни“, казва той. „През 2024 г. ще си върнем Белия дом“, добавя той, преди да започне последната провокация. „Ако се кандидатирам“ на президентските избори и „спечеля, ще се отнасяме справедливо“ към онези, които участваха в нападението срещу Конгреса на 6 януари, дори ако това означава „даването на помилване“, каза още Тръмп, за да уязви още повече своите противници.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети