Европейската шампионка по биатлон Радка Попова празнува днес рождения си ден

DenNews.bg
26.01.2022
размер на текста:

 Гордостта на Сапарева баня- европейската шампионка по биатлон от Контиолахти през 2002-а година Радка Попова днес е рожденичка. 

Връх в кариерата на българското момиче в Европейското първенство в Контиолахти (Финландия) през 2002 година. Индивидуалната дисциплина на 15км. е спечелена от Радка Попова и така тя записва първата си европейска титла в своята кариера. Златен медал не е единственото което тя печели на това първенство. В спринта Радка печели сребърен медал, а в преследването повтаря успеха си със още едно 2-ро място.

 

През далечна 1995 година Радка прави своя дебют в Световната купа. Още същият сезон тя регистрира едно от добрите си класирания - 21-ро място в спринта в Антхолц- Антерселва в Италия.

 

През сезон 1997/1998 Попова постига още по добри класирания. Два отлични резултата са записани на сметката й, като и двата са в зимни център Поклюка в Словения. 20-то място в преследването и 17-то място в индивидуалната дисциплина са едни от най-добрите класирания в кариерата на Радка.

 

Година по-късно през сезон 1998/1999 Радка Попова бележи най-доброто си класиране за Световната купа. Това е 14-то място в така наречения Масов старт "B-Heat". Следват още редица добри резултати в топ 25.

 

Радка има и редица призови класирания с българската щафета. На три Световни първенства тя се нарежда заедно с другите момичета на престижното шесто място.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети