Гърция е под снежна блокада

DenNews.bg
25.01.2022
размер на текста:

 Нощта беше много тежка за стотици шофьори, които останаха в капан на магистрала Атики Одис поради обилния снеговалеж, информира ежедневникът Катемирини.

Войските на армията са достигнали до всички точки и са на изходите на Пентелис, Кифисия, Дукисис Плакентиас, Маратон и Канцас и раздават храна, вода и одеяла и с полицейски заповеди и указания на Гражданска защита отвеждат хванатите в капан на безопасно място.

Малко след 4 часа сутринта днес магистралата отвори врати от изхода на Канца до летището.

Съобщава се, че стотици превозни средства все още бедстват. В операцията участват избрани части от армията с тежка техника и линейки.

В същото време бе осигурен автобус за крайградския влак и около 300 души бяха транспортирани до хотели на летището.

Проблеми с електричеството в Атика в момента се установяват в средиземноморските, северните и южните предградия. В същото време достъпът на екипи до местата на аварията е затруднен поради непрекъснатия снеговалеж.

По данни на оператора райони без ток има в Халандри, Маруси, Психико, Метаморфоси, Северна Филаделфия, Ираклион Пефки, Кератея, Каливия, Коропи, Палини, Пикерми, Драфи, Граматико, Маратон, Варатон, Маратон, Кареа, Глифада, Вула, Н. Смирни, Алимо, Саламина.

В същото време от 6 сутринта в Оперативния център на пожарната са постъпили над 700 обаждания. По-специално, те са с молба за преместване на хора до и от здравни заведения за диализа или за предоставяне на медицинска помощ. Има сигнали и за паднали дървета и скъсани жици

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети