Кога да започне детето да изучава чужд език

DenNews.bg
24.01.2022
размер на текста:

В днешни дни изучаването на чужди езици е необходимо богатство за всеки млад, бъдещ професионалист. Освен това, благодарение на тези знания, ние израстваме както интелектуално, така и личностно. Пред очите ни се разгръщат редица нови хоризонти. Те ни позволяват да израснем още повече и да разширим своя кръгозор.

 

 

Кога обаче е подходящият момент да запишем детето на уроци?

 

 

За да постигнем максимална ефективност от изучаването на чуждия език, добре е да запознаем детето с него още когато то е на около 4-годишна възраст. За децата, които израстват в двуезична среда, се препоръчва по възможност още по-ранен старт.

Когато става въпрос за изучаването на чужд език в предучилищна възраст , най-добре е да се въздържаме максимално от налагането на принуда. То трябва да се случва много повече под формата на игра, отколкото на задача или задължение. В противен случай рискуваме да отблъснем детето от занятието.

Един от подходящите начини да поднесем на мъника знания е, като ги съчетаем със забавни дейности. Програмата на летен детски лагер “Лъки Кидс” е организирана с внимание към образователните нужди на всяко едно дете, без да отегчава или напряга малчуганите.

 

 

 

Как да стимулираме децата да учат с интерес?

 

 

Езикът се учи в течение на комуникацията. Затова и най-добрата рецепта за интензивно усвояване е обучението в група. Така позволяваме на по-малките да се учат от по-големите и по-напредналите. Освен това по този начин им даваме възможност да създадат трайни и ценни приятелства помежду си.

Нашите методи се базират на педагогическата система на Валдорф, детската сугестопедия и други иновативни методи на обучение.

След дълъг ден на игри и учене малките се събират на киновечер. Разбира се, програмата е специално съобразена с тяхната възрастова група и съответното им ниво на владеене на английски. По този начин децата ще могат да възприемат съдържанието. Това им помага да се отпуснат и да се насладят на плодовете от знанието на чужд език от първа ръка.

 

Поощряването на доброто представяне действа като положителен стимул за децата и те искат да учат още повече и повече. С такава цел сред заниманията на лагера са предвидени и съботни гала вечеринки с музика и танцова забава. Най-добре представилите се сред тях получават грамоти, като допълнителна мотивация за представянето. След лагера всички деца получават удостоверения и доклади за родителите, за да могат те да се информират за прогреса на тяхното детенце.

Експертите на “Лъки Кидс” са подготвили два образователни пакета според предпочитанията на различните малчугани. Програмите Adventure и Art са съответно насочени повече към туризма и спортните умения и към артистичното развитие.

 

 

Кога е готово нашето мъниче да замине на лагер?

 

 

 

 

Детето може спокойно да отиде на лятна школа със засилено езиково обучение още на около 4 - 5-годишна възраст. Въпросът е то да бъде вече с изградени навици по отношение на всекидневния си режим като, самостоятелно миене, къпане, обличане и т.н.

В крайна сметка обаче нещата се свеждат до това каква е конкретната нагласа на вашето слънчице. Ако се притеснявате, че отделянето от вас може да му причини емоционално страдание, можете самите вие да отседнете в рамките на комплекса, за да бъдете в близост през свободното му време.

 

 

Изучаването на чужд език е само едно от богатствата, които може да пожъне детето по време на образователния лагер. Този период е незаменимо време за емоционалното израстване на нашите мъници. Той ще разпали тяхната жажда за знания и ще им помогне да затвърдят своите ежедневни навици.

Град Банско, където се провежда школата, е живописен град в сърцето на пиринския балкан. Участниците в лагера ще могат да си правят излети и разходки в планината заедно с преподавателите. Великата история на региона ще ги възпита на родолюбие и почит към нашето културно наследство.

Снимки: Unsplash.com
 

  

 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети