Мария Жайгарова влиза в 6-ия си мандат като прокурист на общинската болница в Дупница

DenNews.bg
23.01.2022
размер на текста:

 Мария Жайгарова ще бъде преизбрана за 6-и път за прокурист на общинската болница в Дупница- МБАЛ "Свети Иван Рилски". Това става ясно от докладната на председателя на местния парламент Костадин Костадинов, която ще се гледа на първата за тази година сесия н 28-и януари. Договорът на Мария Жайгарова влиза в сила от днес, 23-и януари, когато изтича и последният й договор като прокурист на здравното заведение. Действията, извършени дотук от нея в това й качество, се приемат от Общинския съвет като едноличен собственик на капитала на търговското дружество. 

С Решение №161 / 24.11.2017г. Общински съвет – Дупница  прие нов Учредителен акт на лечебното заведение, като беше предвидена възможността за избор на прокурист.
С Решение №184 / 15.12.2017г., Общински съвет-Дупница избра Мария Иванова и така тя влезе в първия си мандат като прокурист на лечебното зведение. Тя бе преизбрана и на 14-и декември 2018-а година, на 23-и янаури 2019-а година, на 31-и януари 2020-а година и на 23-и януяри 2021-а година.

За този период от време Мария Жайгаровя успя да стабилизира финансовото състояние на болницата, която бе потънала в дългове. За този период от време бяха направени редица подобрения, закупена апаратура, дълговете стопени, а зплатите на персонала се изплащат навреме.

В общинската болница в Дупница вече работи модерна вирусологична лаборатария, която тепърва ще се разраства.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети