ДАНС отне достъпа на Цацаров до класифицирана информация

DenNews.bg
14.01.2022
размер на текста:

Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с отнет от ДАНС допуск до класифицирана информация за база на данни, събрани по време на контрола за надеждност. Това обяви пред bTV премиерът Кирил Петков.

Той заяви, че приветства ДАНС и българските служби за сигурност за това, че показват решителни действия. Всеки път, когато виждат нарушение на закона, трябва да действат, да бъде ясно, че няма човек, който е над закона, категоричен бе Петков.

Министър-председателят обясни, че данните са събирани "дълго време", но е класифицирана информация кога е започнало разследването и какво точно е било открито.

Той поясни, че отнетият допуск до класифицирана информация не означава директно освобождаване на Цацаров от Антикорупционната комисия, но това според Петков прави неговата работа "в някаква степен невъзможна".

"За мен това, че нямаме истински сериозни дела за корупция на високите етажи на властта, показва абсолютно ясно, че КПКОНПИ не си е свършила работата, която всички български граждани се надявахме да бъде свършена. Оценката ми е силно отрицателна", подчерта премиерът.

Той се надява, че вчерашният анонс за оставката на Цацаров и днешното отнемане на допуска не са свързани.

 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети