Цветан Соколов е пред отказване от националния отбор, твърди Салпаров

DenNews.bg
14.01.2022
размер на текста:

 Капитанът Цветан Соколов и опитният Тодор Скримов са пред отказване от националния отбор по волейбол. Мнението изрази пред БНТ бившият им съотборник Теодор Салпаров.

 

"Лошото е, че от година на година всеки се отказва. Моята информация е, че Тошко Скримов и Цецо Соколов и те ще спрат с националния отбор. Това е нормално. Вече доста години натрупаха в националния отбор и едва ли искат да ги бият отбори, които до преди няколко години сме ги били с лекота. Така, че аз ги разбирам", заяви Салпаров.

"Тошко Скримов и Цецо Соколов са все още прекалено млади, според мен, да се отказват от националния отбор. Аз съм сигурен, че те ще получат повиквателна за националния отбор, но вече какво ще бъде тяхното решение, ще се види. Но аз лично не вярвам, защото имат място в националния отбор и могат още много какво да дадат. Най-лесно е да вземем мерки от федерацията, много са ясни правилата, ако някой откаже покана за националния отбор, но мисля, че няма да се стигне до там, коментира Любо Ганев. Ганев категорично изключи варианта да бъде дадена почивка на звездите през лятото, когато е турнира Лига на нациите. "Ако изпаднем от Волейболна Лига на нациите, ние въобще няма да имаме шанс някога да играем квалификации за Олимпиада."

Помощник треньорът на националния отбор в момента Николай Желязков пък заяви, че след европейското първенство през миналата година Скримов е загатнал за отказване от националния отбор.

"Тошко след европейското първенство, след последната среща, беше споменал нещо такова пред мениджъра на отбора, че обмисля такива варианти, но всичко приключи там. Аз го отдадох повече на емоциите. Надявам се да не е вярно", каза Желязков.

Sportal.bg

 

 

 

Най-четено

Темите от "Спорт "

Етикети