Ученик минава на онлайн обучение под домашен арест

DenNews.bg
10.01.2022
размер на текста:

Окръжен съд – Кюстендил определи мярка за неотклонение „Домашен арест” по отношение на 18- годишен ученик от Дупница, привлечен като обвиняем за държане, с цел разпространение на наркотични вещества. Съдът не уважи искането на Окръжна прокуратура за вземане на най- тежката мярка - „Задържане под стража”.
При преценка на събраните по делото доказателства, в съответствие
с вътрешното си убеждение , като има предвид факта, че се касае за ученик в 12-ти клас, който посещава училище и не е осъждан, като информацията
относно осъществяваната от него дейност по разпространение на наркотични вещества не е прецизирана, не е изяснено от кога съществува тази информация, съдът намира за адекватна в разглеждащия случай мярка за неотклонение „домашен арест”, която се състои в забрана обвиняемият да напуска жилището си без разрешение на съответния орган.
Определението може да се обжалва в 3- дневен срок пред Апелативен съд – София.

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Евгения Стамова взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на В.И / на 25 години, от Дупница /. Той е привлечен като обвиняем на 5- ти януари, за това че, на 3 места в Дупница е държал, с цел разпространение високорискови наркотични вещества – кокаин, с общо тегло от 4, 80 грама. По досъдебното производство има данни за продажба на 1, 05 грама кокаин в Градската градина в Дупница.
Съдът счете, че е налице обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към повдигнатото му обвинение, както и, че има реална опасност да извърши престъпление, предвид показанията на свидетелите, сочещи го като лице, което се занимава именно с такава дейност.
Определението може да се обжалва в 3- дневен срок пред Апелативен съд – София.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети