Жест към децата на Марек! Българин от Флорида дари за школата на клуба

DenNews.bg
07.09.2021
размер на текста:

Голям жест към Детско-юношеската школа на Марек направи български бизнесмен, който от близо 30 години живее във Флорида, САЩ. Васил Велков дари на ДЮШ сумата от 1000 лв., с които бяха закупени пособия за тренировки на малките таланти на славния дупнишки клуб. С парите бяха осигурени тренировъчни потници за децата, нови топки, конуси, мрежа за топки, спортни сакове.

Дарението бе прието от директора на ДЮШ на Марек Янек Кючуков, треньорите Асен Нешев и Емилиян Димитров, присъства и бившият футболист, сега училищен директор и треньор Борис Кръстев и неговият баща Любен. Именно Любен и Борис, които са дъгогодишни приятели с Васил Велков, са в основата на това да бъде направена връзката с школата на Марек. Васил Велков е родом от с. Коркина, Бобовдолско, и от години помага на хората от родния си край под една или друга форма, а дарението за Марек е поредният му подобен жест.

„Дано има повече хора като Васил Велков, които да помагат на децата и юношите на Марек. В тях е бъдещето. От името на треньорите, ръководителите, децата и родителите благодарим на Васил Велков. Надявам се този негов жест да послужи за пример. Заслуга за всичко това има и Борката Кръстев и неговия баща“, каза директорът на Детско-юношеската школа на Марек Янек Кючуков.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети