5 неща, в които си струва да инвестирате през 2021 г.

DenNews.bg
07.09.2021
размер на текста:

 През последната година се наблюдава значителен ръст на депозитите. Той се дължи както на спестените средства от неосъществени екскурзии, покупки, поради ограниченията, свързани с Ковид-19, така и на липсата на сигурност и устойчивост на доходите. Липсата на сигурност за работното място е в основата на спестяването на средства през изминалата година, т.нар. предпазни спестявания. Хората се чувстват несигурни за доходите си, което ги кара да бъдат особено внимателни в разходите си и да се подсигурят за неблагоприятни финансови периоди чрез спестявания.
Спестяванията обаче не са най-добрият вариант за постигане на финансова сигурност. Депозитите са с ниски лихви, а инфлацията ги изяжда. Средствата, които не се инвестират, а се депозират, се обезценяват. Добре е да помислите за печеливши инвестиции, които не само да предпазят парите ви от обезценяване, но и да ви донесат приходи.

 

Кои инвестиции са печеливши през 2021 година?

 

1. Инвестиции в образование или преквалификация. Освен баналната истина, че образованието е винаги ценно, придобиването на нови знания, умения, специалност може да ви помогне да намерите работа в друг сектор, ако вашият е засегнат от Ковид-19. Образованието може да е и първа стъпка към по-платена и престижна работа.
2. Инвестиции в автомобил. Цената на автомобилите се покачва. Причините за това са свързани със затворените заради пандемията заводи от преди година. Липсата на производство в даден момент се отразява и до днес. Новите автомобили са повишили цените си, тъй като търсенето е по-високо от предлагането. Същото важи и за старите коли. Високата цена на новите возила тласка много хора към покупка на автомобил втора ръка, което води до повишено търсене и ръст на цените.
3. Инвестиции в обзавеждане. Ако притежавате празно жилище, инвестирайте в ремонт и обзавеждане и го отдавайте под наем. Има ръст в търсенето на имоти под наем. Отдаването ще ви предостави сигурен и редовен ежемесечен доход, който да подпомогне бюджета ви. Инвестицията си струва, тъй като се превръща в директен и системен сигурен приход. Ако не разполагане със средства за обзавеждане, може да кандидатствате за кредит до 5 000 лв. изцяло онлайн само срещу лична карта.
.