Тръгва делото за шпионаж срещу Николай Малинов

DenNews.bg
28.09.2021
размер на текста:


Съдебният процес срещу Николай Малинов, обвинен от Специализираната прокуратура за това, че се е поставил в услуга на чужда организация, за да й служи като шпионин с цел да издаде информация, представляваща държавна тайна, ще започне по същество на 26.10.2021 г.

Това реши Специализираният наказателен съд днес, 28.09.2021 г., в открито разпоредително заседание по делото, след като прие, че не са налице процесуални пречки за начало на съдебното дело.

Обвинителният акт срещу Николай Малинов бе внесен в Специализирания наказателен съд на 23.06.2021 г. Той е предаден на съд за извършено от него престъпление против Републиката (престъпление по чл. 105, ал1, пр. 2 от НК).

В хода на досъдебното производство бяха проведени множество процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, както и личен обиск на обвиняемия. Изготвени бяха две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на събраните веществени доказателства, направен бе анализ на събраните справки и документи, относими към предмета на доказване.

В рамките на съдебното следствие предстоят разпити на близо 40 свидетели.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети